Elkelt a Delicious.com

  • Dunder Krisztián
  • 0 hozzászólás

A social bookmarking, mint szolgáltatás, önmagában véve életképtelen üzleti modell. A Delicious.com (korábban del.icio.us) sok felhasználónál váltotta ki a kedvenc URL-ek böngészőben tárolását, s delicious account alá helyezését, hogy azok bárhonnan elérhetőek és bármilyen eszközről bővíthetőek legyenek.A Yahoo! 2010 végén bejelentette, hogy bezárja a Delicioust. Pár hónap „mi lesz velünk” állapot után itt a friss hír az akvizícióról: a YouTube alapítói átveszik a szolgáltatást és tovább üzemeltetik.

A Chad Hurley és Steve Chen által alapított új cég, az AVOS veszi át a delicious bookmarkokat, minden felhasználónak engedélyezni kell az elmentett kedvencek átadását 2011. júliusig, várhatóan eddig üzemelteti még a Yahoo! a szolgáltatást. Még nem tudni, mivel veszi majd körbe a migrált kedvenceket az AVOS, de a cégalapítók múltja (PayPal, YouTube) alapján sejthető, hogy nem a Delicious lesz a core/egyetlen termék. Azok, akik e négy hónap alatt átszoktak a Springpad, pinboard.in, vagy hasonló szolgáltatásokra, most elgondolkodhatnak, megéri-e visszatérni.

Én maradtam, a publikus kedvenceim a delicious.com/dunder.hu cím alatt továbbra is elérhetőek, később pedig majd az AVOS alatt.

Tanácsadó és a Growww Digital digitális marketing ügynökség társalapítója. Rendszeres konferencia előadó, a Digitális sikertörténetek 1-2. szerzője.

0 hozzászólás
Szólj hozzá

A legjobb felhasználói élmény érdekében az oldal cookie-kat használ. Bővebben