24 órás programozóverseny Budapesten

  • Dunder Krisztián
  • 0 hozzászólás

Tizedik alkalommal szervezi a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) a már hagyományos 24 órás programozóversenyt. A tavalyi eseményre 56 országból több mint 1 000 programozó nevezett. Az idei eseményt április 30 – május 2. között rendezik, s február 20-ig lehet jelentkezni. A döntő a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) kerül megrendezésre. Akár az iparban dolgozó profik is regisztrálhatnak, a tét 6 000 €.

Szakítva az eddigi hagyományokkal, a 10. Jubileumi verseny tiszteletére, a verseny nem a megszokott címen, hanem a www.challenge24thelegend.com oldalon érhető el. A szervezők egy minden eddiginél rangosabb és emlékezetesebb döntő megszervezésén dolgoznak, mely mindenki számára felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal fog szolgálni.

A háromfős csapatok 2010. február 20-i jelentkezési határidőig interneten keresztül, az említett weboldalon jelentkezhetnek. A csapatok összetétele tetszőleges lehet, nem csak egyetemisták, hanem akár az iparban dolgozó profik is regisztrálhatnak. Az első forduló február 27-én egy online verseny lesz.. A legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen 2010. április 30. és május 2. között megrendezendő 24 órás döntőbe, ahol a nyeremények összértéke meghaladja a 6 000 Eurót.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni versenyen is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők. Ezzel a megközelítéssel oly módon lehet egyenlőséget tenni a csapatok között, hogy mindegyikük a számára leginkább kényelmes körülmények között versenyezhet, természetesen külső segítség igénybevétele nélkül.

A feladatokat az eddigi évek döntőin többször is nagyszerűen szereplő magyar diákok írják, így minden eddiginél érdekesebb megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához, az eredményes szerepléshez gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van hálózati-, mesterséges intelligencia-, algoritmus elmélet- és számítógépes grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára. (Korábbi évek feladatai: http://challenge24thelegend.com/2010/history)

A verseny rangjához és színvonalához az elismerésen túl, a támogatók, valamint az általuk felajánlott 6 000 Eurós díjazás járul hozzá. A győztes csapat az idei verseny után is hazaviheti a vándorkupát és a fődíjat.

A szervezők az idei évben is népes nemzetközi mezőnyre számítanak. A versenyre tavaly több mint ezren neveztek, 5 kontinens összesen 56 országából, köztük rengeteg visszatérő versenyzővel. Az események minden érdeklődő számára nyomon követhetők lesznek a verseny hivatalos honlapján, a www.challenge24thelegend.com oldalon.

Tanácsadó és a Growww Digital digitális marketing ügynökség társalapítója. Rendszeres konferencia előadó, a Digitális sikertörténetek 1-2. szerzője.

0 hozzászólás
Szólj hozzá

A legjobb felhasználói élmény érdekében az oldal cookie-kat használ. Bővebben