Megújult a Világgazdaság Online

 • Dunder Krisztián
 • 3 hozzászólás

Hétvégén elérhetővé vált az új vg.hu. A site több megújuláson is átesett az elmúlt években, utoljára 2007-ben. Ezt az arculatot váltotta szombaton a friss. Jelen pillanatban ugyanakkor nem csak egy külső tatarozásról beszélünk: új tartalmak és szolgáltatások jelentek meg, valamint a kiadóhoz tartozó Manager Magazin és Harvard Business Review lapok on-line verziói is a Világgazdaság Network részeként jelennek meg a vg.hu fejlecében. Hasznos és érdekes infók a megújulási projektről.


A hazai gazdasági piac média aspektusból egy valós és komoly piac, ennélfogva a Világgazdaság ennek webes területén is erősít – mondja Palánki Zsolt, az Axel Springer IT és on-line igazgatója. A vg.hu a minőségi portálok piacának szereplőjeként a jövőben is az üzleti döntéshozók elérésében kíván erősíteni, s nem célja versenybe szállni a hazai, tartalmában szélesebb lefedettségű on-line gazdasági tartalomszolgáltatásokkal.

Arculatában a ma már „szokásos”, nemzetközi és hazai szinten is elterjedt fekvő menüs, három hasábos oldal készült. Több szolgáltatást akartunk, elegánsabb külsőt és könnyebb navigációt az új vg.hu-n, mondja Pásztor András, a vg.hu felelős szerkesztője. Hogy melyek ezek?

 

A vg.hu új szolgáltatásai
 • Vállalati adatok: kezdésként 464 nagyvállalat hazai árbevételét, üzemi és adózott eredményét, és néhány további adatot listáz
 • Piaci adatok: a devizapiac (devizatérképpel) és részvénypiac aktuális adatai, valamint befektetési és nyugdíjpénztári alapok rangsora
 • Kalkulátorok: 12 kalkulátor kapott helyet: bér, EKHO, életjáradék, megtakarítás, hozam, diszkontkincstárjegy, EVA, vagyonadó, céges telefon, örökjáradék, kamatos kamat, cafeteria
 • EXTRA: az AS network helyi gazdasági hírei, a Hírkereső által gyűjtött gazdasági hírek, továbbá jelentős külföldi gazdasági portálok (Financial Times, WSJ, Economist, Handelsblatt) legfrissebb hírei, valamint hazai és külföldi blogok bejegyzései). Tudomásom szerint a magyar piacon a vg.hu az első tartalomszolgáltató, aki ilyen módon „beenged” külső tartalmakat nyitóoldalára.

A kiadó égisze alatt jelenik meg a nyomtatott Manager Magazin és a Harvard Business Review. A weben eddig teljesen elkülönültek a vg.hu-tól, az új site viszont a Világgazdaság Network részeként kezeli, így a két lap tartalmából is válogat az új vg.hu a jövőben.

Az új vg.hu vállalati adatok oldalának illusztrációja

Az új vg.hu vállalati adatok oldalának illusztrációja

 

Idei büszkeségem

Természetesen, mint minden, mostanában megújuló weboldalba, ebbe is bele lehet kötni, ez esetben mégis úgy érzem, kevés okunk van rá. Lehet még csiszolgatni (sőt, e pillanatban is zajlanak még finomhangolások), kellenek (és gondolom, lesznek) még további újdonságok, a lényeg viszont sokkal inkább az, hogy a kiadó csapata és jómagam közös munkája már nézhető, használható élesben is.

Feltétlen fontosnak tartok megemlíteni néhány, a kiadót erősítő szakembert, akinek sokat köszönhet a projekt: Dobosy Anikónak köszönhető az új oldal arculata, Bodor Péter és csapata végezte a fejlesztési munkákat, Németh Richárd emlékezett mindenre a múltból (na jó, a SEO és némi hirdetéskezelés is hozzá tartozik)… és folytathatnám a sort, hisz a projektben ennél többen vettek részt.

A projekt alatt én is sokat tanultam:  már tudom, mi az a SWAP ügylet, s azt is, hogy érdemes figyelnem a kakaóbab piacot is. Bevallom, eddig mindkettő nélkül megvoltam valahogy, mégis többnek érzem magam azóta. Egyben a projekt rádöbbentett, mennyire alacsony általánosságban a magyarok pénzügyi kultúrája, hogy mennyire hiányos az érthető tájékoztatás, s hogy ezzel együtt mennyire nem az átlagembernek szól ez a site. Nincs ezzel semmi baj, sőt.

A szerző külső tanácsadóként részt vett a vg.hu megújulási projektjében.

Tanácsadó és a Growww Digital digitális marketing ügynökség társalapítója. Rendszeres konferencia előadó, a Digitális sikertörténetek 1-2. szerzője.

3 hozzászólás
 1. […] This post was mentioned on Twitter by Bela Krankovics. Bela Krankovics said: RT @k_dunder Megújult a Világgazdaság Online: http://bit.ly/8EamO […]

 2. Fleki
  2009. október 5. hétfő

  Alapvetően tetszik, semmi forradalmi, de pont úgy érzem, hogy illik a vg.hu profiljához.
  Eredeti ötlet az „Extra” funkció.
  Tetszik a kiemelt témák mint tagcloud és hogy ilyen exkluzív helyet kapott a kezdőoldalon.
  Egyetlen problémám, hogy (lehet hogy az én böngészőbeállításom az oka) dönteni kellett volna a serif és sans-serif betűtípusok használata között. Vagy-vagy.

 3. 2009. október 6. kedd

  a vg.hu csapata nevében is köszönöm!

Szólj hozzá

A legjobb felhasználói élmény érdekében az oldal cookie-kat használ. Bővebben