Twitter alkalmazások katalógusa

 • Dunder Krisztián
 • 1 hozzászólás

Múlt csütörtökön olvastam a oneforty.com weboldalról, amely arra vállalkozik, hogy összegyűjtse a twitter köré épülő alkalmazásokat és szolgáltatásokat. Amikor a cikket olvastam (tehát négy napja), 1300 körül volt a bemutatott regisztrált alkalmazások száma, négy nappal később 1577-nél tart. Arra voltam kíváncsi, miért jó ez a weboldal, és hogy állnak a magyar alkalmazások a katalógusban.

Belépés után  a bal hasábon három csoport látható: a legnépszerűbb twitter alkalmazások, a legújabb alkalmazások és a kategóriák, amelyekbe alkalmazások sorolhatóak. A hasáb alján található még egy fejlesztőknek szánt felhívás.

 

Legnépszerűbb alkalmazások

Amikor ezt írom, a top10 a következőképpen néz ki:

 • Bit.ly (URL rövidítő, megosztó és nyomkövető)
 • TweetStats (twitter statisztikák a korábbi tweetekre és válaszokra vonatkozóan)
 • TwitPic (képfeltöltő és megjelenítő)
 • CoTweet (márkaerősítő céges kommunikációs csatorna, feladat delegáló, stb.)
 • Evernote (tweetek küldése közvetlenül evernote account alá)
 • imeem (zenei playlist megosztás)
 • Twitter Grader (twitter account értékmeghatározó)
 • HootSuite (több twitter fiók kezelésére, időzített üzenetek küldésére szolgáló alkalmazás)
 • WeFollow (twitter felhasználók katalógusa (magyar verzió: twittertop.hu))
 • The Hype Machine (twitter linkek alapján készülő slágerlista, dalvásárlási linkekkel)

Látszik, hogy még éles indulás előtt tart az oldal, de nem annyira a site működésén, hanem a review-k számán (pl. a tizedik helyen tartózkodó The Hype Machine-ről még nem írt senki véleményt).

 

 Oneforty kategóriák

A oneforty húsz kategóriába sorolja az alkalmazásokat és szolgáltatásokat, ezek: hirdetés, analitika, automatizálás, blog eszközök, böngésző pluginok, üzlet, gazdaság, játék, grafika, linkek, mobil, multimédia, networking, hírek, produktivitás, keresés, vásárlás, utazás, twitter kliensek, url rövidítők.

 

Magyar twitter alkalmazások

A Turulcsiripet rögtön megtaláltam a keresővel. Érdekes, hogy egyelőre nulla értékelés tartozik hozzá, és rajtam kívül egy felhasználó jelezte, hogy használja (Ő pedig nem más, mint a múl theti cikk hwsw-s szerzője, Dojcsák Dániel (@adoayen).

A twittertopra is rákerestem, azt azonban nem találtam a katalógusban. Hogy kipróbáljam, mennyire egyszerű az alkalmazás ajánlása, gyorsan be is pötyögtem néhány alapadatot róla, kíváncsi vagyok, mennyi idő után fogják engedélyezni.

A oneforty, túl azon, hogy kereshetővé teszi majd a twitter köré épülő alkalmazásokat és szolgáltatásokat, arra már most jó, hogy egy-egy ismeretlen szolgáltatást mások véleménye, ajánlása alapján megismerjünk valamennyire, mielőtt elkezdjük használni.

 

A oneforty.com belépés utáni oldala

A oneforty.com belépés utáni oldala

Tanácsadó és a Growww Digital digitális marketing ügynökség társalapítója. Rendszeres konferencia előadó, a Digitális sikertörténetek 1-2. szerzője.

1 hozzászólás
 1. 2009. szeptember 29. kedd

  engedélyezték a twittertop alkalmazást, már kereshető:
  http://oneforty.com/item/twittertop

  közben 1611-re nőtt az alkalmazások száma, ~30 új egy nap alatt. Ha marad a tendencia, megközelíti az ezret egy hónap alatt.

Szólj hozzá

A legjobb felhasználói élmény érdekében az oldal cookie-kat használ. Bővebben