Sablon weboldaltól az egyedi fejlesztésig

 • Dunder Krisztián
 • 4 hozzászólás

Sablon weboldal vagy blog? Nyílt forráskódú (open source) weboldal vagy blog? Bérelhető vagy dobozos termék? Egyedi webfejlesztés? Honnan tudja, mikor melyikre lehet szüksége? Hol vannak a különböző „szintek” közötti határok? Kinek milyen webes fejlesztésre van szüksége? Erről készült egy rendszerező prezentáció.

Az Internet Hungary 2010-re készültem az alábbi összefoglaló prezentációval. Az anyag sorba rendezi a szükséges webes fejlesztések módjait a legegyszerűbb, ingyenes megoldásoktól a legbonyolultabb egyedi fejlesztésekig.

Sablon Weboldaltól Az Egyedi Fejlesztésekig – DUNDER.HU

Tanácsadó és a Growww Digital digitális marketing ügynökség társalapítója. Rendszeres konferencia előadó, a Digitális sikertörténetek 1-2. szerzője.

4 hozzászólás
 1. 2010. november 30. kedd

  Húúú, beletenyereltél ebbe.

  Pl azzal sem értek egyet ami az 5. oldalon olvasható, hogy pl a Drupal, WP a KKV-knak ideális, ha nincs speciális igény. Ebben definiálni kéne azt a bizonyos speciális igényt, de mi/én csak olyan ügyfelekkel dolgozunk ahol szinte csak speciális igényeik vannak.

  Mindkét CMS-nek az az előnye hogy számtalan modul érhető el hozzá, és a fejlesztés sem űrtudomány.

 2. 2010. december 2. csütörtök

  Nyilván mást értünk speciális igény alatt. Az általad írtak alapján úgy sejtem, hogy mi más területen dolgozunk. Az én üzleti partnereimnél minden esetben speciális, EGYEDI igények vannak, amelyekhez sem a Drupalban, sem más open source rendszerben nincs azonnal használható modul/plugin.

  Én magam is támogatom az open source rendszereket AKKOR, ha előre látható, hogy a fejlesztőcég modulokból meg tudja oldani a feladatot, de lássuk be, sajnos nagyon sok olyan eset van, amikor a kész dolgok nem elegek vagy csak egyszerűen a cég (policy, bármi más) nem engedi meg az open source fejlesztéseket.

 3. 2010. december 14. kedd

  „Az én üzleti partnereimnél minden esetben speciális, EGYEDI igények vannak, amelyekhez sem a Drupalban, sem más open source rendszerben nincs azonnal használható modul/plugin. ”

  Igen, és épp ez a lényege a fent említett CMS-eknek, hogy plugint írni rá igen egyszerű. Legyen akármennyire speciális, nem tudsz olyan igényt mondani, amit ne lehessen megoldani ezeken a rendszereken.

  Én sem értek egyet azzal, hogy speciális igény egyedi fejlesztést igényel, az open-source CMS-ek előre csomagolva hoznak rengeteg remek dolgot, amihez hozzáírni a speciális igényt egyszerűbb mint 0-ról nekimenni.

  Ettől függetlenül, persze, annak is megvan a piaca.

 4. 2010. december 14. kedd

  Open-source reszen meg mas is van, amit nem teljesen ertek (pl. nagy latogatottsag, bovitmenyek osszeakadasa….)

  Mindemellett azert ez szepen osszeszedett prezentáció, bar nehol pontositanek, mert az open source rendszerek ma mar sokszor fejlettebbek mint 1-1 fizetős megoldás, annyi munka van mogottuk.

Szólj hozzá

A legjobb felhasználói élmény érdekében az oldal cookie-kat használ. Bővebben